Vi kan ta imot unghopper fra 6 mnd for oppvekst i flokk, en god grunnhåndtering og forberedelse frem mot voksen brukshest.
Vi Kan i tillegg ta i mot voksne hopper som av ulike årsaker trenger å gå i flokk for sosialisering eller lignende og eventuelt avl.


Vi vil til en hver tid ha unghester i forskjellige aldersgrupper til salgs.
Vårt oppdrett vil til en hver tid være i henhold til rasens avlsplan og de gjeldende regler for registrering av bedekninger og fødte føll.
Alle våre hester er registrert i A-registeret (rødt pass)

Vi har fast veterinær, Lars Stokke, som er spesialisert på hest. 
Stokke er tilknyttet Steinkjer Veterinærsenter som har egen hesteklinikk.

Hvorfor velge en lyngshest?

Med denne rasen kan man faktisk delta i alt fra det helt enkle til godt over middels innenfor det meste av hestesport. Maraton, dressur, presisjon og brukshestkjøring, ponnitrav, dressurridning, sprang, feltritt, distanseridning, mounted games, brukshestridning, skogshest, grønn omsorg, turisme, trail, agility og ikke minst familie hest. Den kan brukes av hele familien, har god helse og blir ikke sprø av å ha stille perioder uten mengder av trening.

Nei, jeg skal ikke bli verdensmester men har verdens beste hest.
Lyngshesten er med andre ord helt helt perfekt!
Vi har stort sett hester til salgs i alderen 0 til 3 år...
Vi ønsker å få vist alle hestene på utstilling og reiser hvert år med et lite"knippe" unghester.
Målet er at alle i vårt oppdrett skal være vist enten som føll, åring eller 2 åringer.
Alle hestene er etter premierte foreldre.
Vi er kresen i valg av avlshingster og ønsker derfor å bruke gode premierte hingster som ikke har så veldig mange avkom men som viser gode bruksegenskaper, god fruktbarhet og god nedarvingsevne.
 
Ta kontakt med Myrmo Unghest på FB ved å sende PM eller mail : i-djupl@online.no

Alle hestene her er fulgt opp etter gjeldende regler for registrering og vaksine, regelmessig tannstell, hovpleie og alle er meget godt fôra. Hestene er vokst opp i flokk på utegang og er sosiale, snille og kontaktsøkende.

Avlsplan for Nordlandshest/Lyngshest